HRVATSKI MININOGOMETNI SAVEZ

Dobrodošli na stranice višestrukih europskih do prvaka

[INTERVJU] Izbornik Dalibor Leskovar

2 min read

Lagano su se slegli dojmovi od nastupa na Klitschko kupu u Kijevu. Kako ste zadovoljni organizacijom, hotelu i sličnim detaljima? 

Organizacija je bila jako dobra, kao i uvijek kada se radi o eventima u organizaciji EMF-a. Ukrajinci su bilo vrlo srdačni i trudili se biti dobri domaćini, boravak u Kijevu će nam ostati u lijepom sjećanju.

Što se očekivali prije samog turnira od igrača koje ste vodili?

Znali smo prije turnira da imamo skup vrlo dobrih individualaca, no velika većina tih igrača nikada nije igrala zajedno, te je bio svojevrstan izazov uklopiti sve to u kompaktnu cjelinu. Od njih sam očekivao da svatko pruži svoj maksimum u “svetom” nam dresu, a to su momci i “isporučili”.


Tko vas je od naših reprezentativaca najviše impresionirao?

Ne bi zaista nikoga isticao, svi su odigrali svoju ulogu na terenu i bili važan dio ove momčadi. Moramo biti svjesni da smo imali zbilja puno, puno izostanaka u kadru s obzirom da neki igrači nisu dobili dozvolu svojih klubova za nastup, no to su stvari na koje ne možemo utjecati, pa, s obzirom na okolnosti, moramo biti super zadovoljni igrom čitavog kolektiva.

 
Kako se nastavljaju pripreme Hrvatske?

Pripreme nastavljamo kada i službeno završe sve nogometne lige, a imamo i za odraditi državnu završnicu gdje se za naslov prvaka Hrvatske nadmeću najbolji hrvatski mininogometni klubovi. 


Kada Hrvatska ima sljedeći službeni nastup?

Sljedeći službeni nastup zakazan je sredinom srpnja u susjednoj BIH, gdje ćemo, vjerujem, biti u najjačem sastavu. 


Kako ste zamislili igru Hrvatske u razdoblju koje dolazi?

U Ukrajini smo vidjeli nekoliko odličnih stvari u utakmicama, ali i nekoliko negativnih na kojima ćemo poraditi da ih svedemo na minimum. Hrvatska je europska mininogometna velesila i našog igrom i pristupom to moramo opravdati.


Za kraj, Kijev, dojmovi?

Kijev je prava, velika europska metropola. Vidi se da su ukrajnici ponosni ljudi koji vole svoju zemlju, svoju baštinu, a karakterno su slični nama, pa nije bilo problema u komunikaciji. Veselimo se, što ćemo, kako stvari stoje, opet slijedeće godine put Kijeva