HRVATSKI MININOGOMETNI SAVEZ

Dobrodošli na stranice višestrukih europskih do prvaka

8 Godina ponosa

2 min read

Prije točno 8 godina osnovana je nacionalna mininogometna organizacija. Iako počeci mininogometa kreću već 2008.godine kada se prvi put krenulo u priču povezivanja amaterskih liga na nacionalnom i europskom nivou.

U ovih 8 godina Hrvatska mininogometna reprezentacija tri puta je osvajala naslov viceprvaka Europe 2013.🥈, 2015.🥈, 2016.🥈 Reprezentacija je mininogometna velesila i trenutno zauzima 7.mjesto na EMF ranking ljestvici.

Organizirali smo EURO 2015 u Vrsaru gdje smo ugostili 32 reprezentacije Europe na vrhunskom nivou uz ukupno više od 20.000 gledatelja na tribinama u ukupno 7 dana održavanja, te više te više od 200.000 gledatelja koji su gledali prijenose svih utakmica uživo 

Iza nas je 8 državnih završnica na klupskoj razini, od koji su neke bile uživo na TV ekranima, a gotovo sve utakmice su se prenosile putem Livestream prijenosa uz više od 50.000 gledatelja po eventu u prosjeku.

Od 2016.-2019.godine 8 hrvatskih mininogometnih klubova predstavljalo je Hrvatsku na Ligi Prvaka EMF-a, gdje je najveći uspjeh hrvatskog klupskog mininogometa ostvario klub MNK JUNAJTED plasmanom u osminu finala EMF Lige Prvaka 2018.godine.

U21 reprezentacija je 2016.godine sudjelovala na EURU koji se održao u Pragu, a uskoro ćemo ponovno gledati mlade nade mininogometa koje će nastupati na nadolazećem Svjetskom U21 prvenstvu.Hvala svima koji su podržali hrvatski mininogomet, entuzijastima i ljudima velikog srca. Svi zajedno smo jedan od najuspješnijih hrvatskih timskih sportova u zadnjim godinama. Hvala sponzorima i donatorima, igračima i stručnom osoblju. Hvala svima vama koji nas pratite i podržavate preko društvenih mreža.