HRVATSKI MININOGOMETNI SAVEZ

Dobrodošli na stranice višestrukih europskih do prvaka

INTERVJU: kapetan reprezentacije Zoran Lukavečki

3 min read

Već dugi niz godina ste kapetan hrvatske reprezentacije, koji vam je trenutak ostao u najljepšem sjećanju?

Trenutak koji mi je najviše ostao u pmaćenju svakako je Euro 2015.kojemu je Hrvatska bila domaćin, u Vrsaru. Osim što se poseban osjećaj bio igrati pred domaćim navijačima, te godine proglašen sam i za najboljeg igrača Eura. Svakako trenuci koje nikada neću zaboraviti.

Svima je vjerojatno I dalje u pamćenju onaj nesretni promašeni penal u finalu Eura 2016.godine koji nam je mogao donijeti naslov europskog prvaka, kako ste vi doživjeli te trenutke?

Uh, tada nikada nismo bili bliže naslovu. Igrali smo protiv brzih i neugodnih Kazahstanaca i dva puta vodili. Nakon 2-2 utakmica je otišla u lutriju penala, nakon obrane Habazina, loptu je uzeo naš najsigurniji pucač. Nažalost, taj smo ključni penal promašili iako smo svi već vidjeli loptu u mreži i spremali se slaviti. Nakon toga sigurnost je otišla na stranu Kazahstana, koji je na kraju slavio. Bilo nam je isprva teško, ali je srebrna medalja također bila ogroman uspjeh.

Hrvatska je tri puta bila srebrna na europskim prvenstvima, kako vidite budućnost reprezentacije?

Polako se dešava smjena generacija, ali Hrvatska je prepuna odličnih mininogometaša, pa ne sumnjam da ćemo u budućnosti biti jednako kvalitetni. Uz malo sreće i dobrog rada reprezentaciju čeka još mnogo uspjeha i veselja.

Prošle godine Hrvatska nije nastupila na Euru prvenstveno zbog manjka financija, jel mislite da se amaterski sport, samim time I  mininogomet jako podcjenjuje u Hrvatskoj?

Više manje svi amaterski sportovi u Hrvatskoj su podcjenjeni, pa samim time i mininogomet. Smatram da bi se moralo više ulagati i pratiti, posebno jer je malo reprezentacija koje se mogu pohvaliti da su tri puta bile viceprvaci Europe. Ovim putem pozivam sve one koji žele pomoći da nas podrže u razdoblju koje dolazi.

Potencijalni domaćini ovogodišnjeg Eura su Subotica, Bratislava I Torino. Koji je vaš favorit?

Moj favorit je svakako Torino, pravi grad sporta, posebno nogometa. No, svjestan sam da je to i lokacija koja je financijski najzahtjevnija.

Tko su trenutno po vama najbolje europske mininogometne reprezentacije?

U ovom trenutku, uz nas naravno, smatram da se Češka, Mađarska i Rumunjska najjače reprezentacije trenutno.

Osim što ste kapetan reprezentacije, kapetansku traku nosite I u matičnom Mininogometnom klubu Dinamo. Prošle sezone u zadnjih nekoliko minuta izgubili ste naslov prvaka Hrvatske, dali ste I ove spremni za napad na naslov prvaka?

Prošle smo godine stvarno nespretno izgubili već dobivenu utakmicu. Iako smo nekoliko minuta prije kraja vodili 2-0, olako smo primili dva gola i na kraju izgubili lutriju penala. No, ove godine ponovo smo jaki i opet su ciljevi visoki, idemo po naslov prvaka Hrvatske.

Na svakom velikom natjecanju uz vas je I vasa obitelj, koliko vam to znači?

Uz mene je uvijek moja obitelj, bez koje sve to nebi mogao ostvariti. Oni su mi najveća podrška u svemu.

Što bi nam kraju poručili navijačima hrvatske mininogometne reprezentacije?

Poručio bih im da prate i bodre našu reprezentaciju, a mi ćemo opet dati sve od sebe da ih razveselimo dobrim rezultatima. Isto tako, poručio bi svim mininogometašima da imaju šansu zaigrati za reprezentaciju i proživjeti prekrasne trenutke.