HRVATSKI MININOGOMETNI SAVEZ

Dobrodošli na stranice višestrukih europskih do prvaka

Donosimo intervju sa Alenom Hercegom, reprezentativcem i najboljim strijelcem PH 2019.

3 min read

Alen Herceg brani boje zagrebačkog Dinama, a zadnji puta je reprezentativni dres obukao na Euru 2015.godine.

Prošle ste godine osvojili titulu najboljeg strijelca završnice prvenstva Hrvatske u dresu DInama, koliko vam znači taj trofej?

Svaki trofej koji osvojim za mene ima posebno značenje, tako da mi je bilo jako drago i bio sam jako ponosan, ali bez pomoći cijele ekipe taj trofej nebi bio moguć.

Zadnji puta nastupili ste za reprezentaciju Hrvatske na Euru 2015.godine kada je Vrsar bio domaćin, zašto vas nekoliko godina nije bilo u reprezentativnom dresu?

Zbog poslovnih obaveza i obaveza na velikom nogometu nisam dugo mogao nastupiti za reprezentaciju. Bilo mi je jako teško gledati dečke na malim ekranima, a da im ne mogu pomoći na terenu. No, cijelo vrijeme bio sam veliki navijač. Sada jedva čekam ponovo navući dres reprezentacije.

Kakav je bio osjećaj nastupiti u finalu Eura 2015.godine pred svojim navijačima u Vrsaru i to pred prepunim tribinama?

Vrsar je bio prekrasno iskustvo, igrati pred svojim navijačima na europskom prvenstvu je predivan osjećaj. Bili smo prava klapa na terenu i izvan njega, igrali smo odlično i rasli iz utakmice u utakmicu. Nažalost, nismo se uspjeli popeti na najvišu stepenicu, Rumunji su bili jači i zasluženo su uzeli naslov prvaka Europe.

Prošle godine Hrvatska nije nastupila na Euru prvenstveno zbog manjka financija, jel mislite da se amaterski sport, samim time I  mininogomet jako podcjenjuje u Hrvatskoj?

Nažalost, kod nas se amaterski sport malo cijeni. Mnogim savezima amaterskog sporta koji su osnovani unazad desetak godina teško je naći sredstva. Bilo bi odlično kada bi se na osnovu postignutih rezultata mogla dobiti sredstva s kojima bi odlazak na velika natjecanja bio mnogo lakši. Svakako bi to pomoglo dodatnom razvoju mininogometa jer bi bili još jači i kvalitetniji.

Potencijalni domaćini ovogodišnjeg Eura su Srbija, Slovačka I Italija Koja zemlja je vaš favorit?

Da mogu birati rekao bi Slovačka.

Osim trenutnog kadra reprezentacije za kojeg igrača smatrate da bi imao mjesto u reprezentaciji 2020.godine?

Jako je puno dobrih igrača u Hrvatskoj, siguran sam da dugo ne moramo brinuti za snagu naše reprezentacije, ali tu odluku bih prepustio izborniku reprezentacije.

U zadnje dvije sezone igrate fenomenalno u dresu zagrebačkog Dinama, te u dresu Poleta u velikom nogometu, dali ste u najboljoj formi dosad od nesretne ozljede koljena?

Jako sam zadovoljan sa svojom formom unazad nekoliko sezona i nadam se da ću, uz predani rad i ostati na tom nivou. S dečkima iz Dinama se znam već dugi niz godina, odlično se nadopunjavamo i snalazimo na terenu. Imamo odličan odnos u pobjedi i porazu i pravi je gušt igrati. Što se tiče velikog nogometa, zadnjih četiri godine član sam NK Polet Sv.Martin. Desila se velika kohezija između igrača i uprave, jedan izuzetno zdrav odnos. Jako puno rada i truda, a sve navedeno je rezultiralo odličnim rezultatima, moglo bi se reći zlatnim godinama kluba.

Do koje godine mislite igrati mininogomet I nogomet na visokom nivou?

Teško će biti odlučiti se za kraj kada za to dođe vrijeme. Dok god se fizički osjećam dobro i dok me ozljede zaobilaze igrati ću na visokoj razini, nadam se još dugo. Volja i želja nisu nikad bile upitne…

Što bi nam kraju poručili navijačima hrvatske mininogometne reprezentacije?

Navijačima bi poručio da nas podrže na predstojećem natjecanju, na svim razinama. Mi ćemo dati sve od sebe da to i opravdamo. Ovim putem bi pozdravio sve naše navijače i sve vas koji pratite mininogomet.