HRVATSKI MININOGOMETNI SAVEZ

Dobrodošli na stranice višestrukih europskih do prvaka

Mininogometni Klub Dinamo prvak Hrvatske 2020.

2 min read

Iako je globalna situacija oko pandemije Covida ugrozila sport kao takav diljem Svijeta velikim naporima momčadi i klubova sudionika, te Saveza kao organizatora i domaćina na ŠRC Petek uspjeli smo i ovogodišnju završnicu prvenstva Hrvatske dovesti izuzetno uspješno kraju, te na taj način održati niz kontinuiteta od 2011.bez pauze.

Na završnici prvenstva Hrvatske 2020.sudjelovalo je 11 klubova iz 10 hrvatskih gradova i općina, a zbog epidemioloških razloga klub CB Kula iz Šibenika nije bio u mogućnosti sudjelovati. Po prvi puta, iako je situacija u najmanju ruku nezahvalna, Savez je uspio i pokrenuti završnicu ženskog prvenstva na kojoj je sudjelovalo 3 ekipe.

Nakon tri uzastopna finala u kojima je protivnik podizao pehar, zagrbački Dinamo napokon je uzeo ”kantu” i okitio se naslovom prvaka Hrvatske i to vrlo uvjerljivo tijekom cijele završnice.

Nakon 3-2 protiv MNK Cerje i 3-1 protiv MNK Rupe u skupini, Dinamo je u play-offu išao na domaći Hotel Sport, a utakmica je završila tijesno sa rezultatom 4-3. U polufinalnoj utakmici Dinamo je pobjedio CB ROSES BAR I CLUB sa uvjerljivih 5-2.

Finalna utakmica bila je repriza prošlogodišnjeg finala protiv rivala ART METALI JUNAJTED iz Varaždina. Prvo poluvrijeme završilo je 0-2 za goste iz Varaždina, ali uraganom u drugom poluvremenu Dinamo je zabio ukupno 5 golova i sa ukupnih 5-2 postao novi prvak Hrvatske i to prvi puta u povijesti kluba-

MK DINAMO – ART METALI UTD. 5-2 (0-2) Luka Gorše 2, Bruno Piskać, Ivan Smok, Božidar Karamatić ; Goran Spasić, Robert Malnar